Prikazuje se 25–36 od 89 rezultata
Go-to-va! Treba je samo podgrijati. Mi vjerujemo u kuhanje, ali ako nemate vremena evo savršenog obroka punog povrća.
Kajenski papar, latinskog naziva Capsicum annuum, već se stoljećima koristi kao začin, ali i lijek.
Čili ili kajenski papar se dobiva od fino mljevenih ljutih papričica. Svoj ljuti okus papričice duguju posebnom sastojku koji se zove kapsaicin.
Plod (sjeme) kakaovca koristi se za proizvodnju kakao praha, kakao maslaca, čokolade i čokoladnog likera.
Kandirani đumbir možete jesti kao grickalicu ili ga koristiti u izradi slastica.
Sirovi kikiriki oljušteni je najzdraviji oblik kikirikija. Termički neobrađen kikiriki organske kvalitete.
Kiseli krastavci su jedna od najpoznatijih zimnica u našim krajevima.
Riža se na području Kočanske regije uzgaja još od 4.stoljeća p.n.e. područje na kojem se uzgaja riža ima izuzetno povoljne prirodne uvjete koje čine reljefna pogodnost,plodna zemlja i bogata hidrografska mreža, a tu su i bazeni termalnih voda što je jedinstveno u Europi za područja na kojima se uzgaja riža. Kočanska riža sadrži proteine bogate esencijalnim aminokiselinama. Dobar izvor je vitamina B,željeza,fosfora i magnezija te je GMO free.
Hrskavi muesli od kokosa izvrsna je kombinacija zobenih pahuljica i kokosa za doručak.
Kokosov čips je odlična grickalica kao međuobrok. Dobra je zamjena za nezdrave grickalice.
Kokosovo mlijeko najčešće služi kao zamjena za regularno mlijeko, a također se koristi i za pripremu raznih slastica, deserata, smoothieja, umaka i slično, zahvaljujući mirisnoj aromi.
Kokosovo ulje se dobiva iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.