Prikazuje se 37–48 od 102 rezultata
Riža se na području Kočanske regije uzgaja još od 4.stoljeća p.n.e. područje na kojem se uzgaja riža ima izuzetno povoljne prirodne uvjete koje čine reljefna pogodnost,plodna zemlja i bogata hidrografska mreža, a tu su i bazeni termalnih voda što je jedinstveno u Europi za područja na kojima se uzgaja riža. Kočanska riža sadrži proteine bogate esencijalnim aminokiselinama. Dobar izvor je vitamina B,željeza,fosfora i magnezija te je GMO free.
Hrskavi muesli od kokosa izvrsna je kombinacija zobenih pahuljica i kokosa za doručak.
Kokosov čips je odlična grickalica kao međuobrok. Dobra je zamjena za nezdrave grickalice.
Kokosovo mlijeko najčešće služi kao zamjena za regularno mlijeko, a također se koristi i za pripremu raznih slastica, deserata, smoothieja, umaka i slično, zahvaljujući mirisnoj aromi.
Kokosovo ulje se dobiva iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.
Kokosovo ulje se dobiva iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.
Korijander u prahu je začin za začinjavanje brojnih vrsta jela, koja oplemenjuje svojim okusom.
Kruška kao voće regulira krvni tlak, te zbog visoke razine vitamina C sprečava nastanak karcinoma.
Krušne mrvice koriste se za paniranje jela, gratiniranje povrća, kao sastojak u pripremi mnogih slanih i slatkih jela.
Kurkuma, poznata i kao indijski šafran, je biljka iz porodice đumbira koja svoje podrijetlo nalazi u južnoj Aziji.
Laneno brašno sadrži puno vlakana, bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari. Pošto sadrži bjelančevine, preporuča se i vegetarijancima.Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja, a brašno koje se proizvodi od njega može djelomično ili potpuno zamijeniti u receptima navedenu količinu brašna.
Glatki maslac od kikirikija osvojit će vas svojim izvrsnim hrskavim okusom kao i time što je prirodni izvor ugljikohidrata, proteina i zdravih masti.