Prikazuje se 49–60 od 117 rezultata
Karfiol je slično povrće brokuli, te ga se može pripremati na razne načine, kuhati, pripremati kao juha, u pečnici zapečen i slično.
Kelj je izrazito zdravo i niskokalorično povrće bogato mineralim i vitaminima, te vlaknima. Kelj je jedna od najzdravijih namirnica na svijetu, te se može pripremati na različite načine, te može biti sastojak mnogih recepata.
Kiseli krastavci su jedna od najpoznatijih zimnica u našim krajevima.
Kiwano ima sjajno zlatnožuto-narančastu koru i bodlje. Obasut malim bodljama koje objašnjavaju zašto kiwano nazivaju bodljikavom dinjom. Iznutra je želatinasto meso koje je ispunjeno jestivim sjemenkama i sjajne je limeta zelene boje
Riža se na području Kočanske regije uzgaja još od 4.stoljeća p.n.e. područje na kojem se uzgaja riža ima izuzetno povoljne prirodne uvjete koje čine reljefna pogodnost,plodna zemlja i bogata hidrografska mreža, a tu su i bazeni termalnih voda što je jedinstveno u Europi za područja na kojima se uzgaja riža. Kočanska riža sadrži proteine bogate esencijalnim aminokiselinama. Dobar izvor je vitamina B,željeza,fosfora i magnezija te je GMO free.
Kokosovo ulje se dobiva iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.
Kokosovo ulje se dobiva iz kokosovog oraha, čije se meso suši i prerađuje sve dok ne dođe do čistog, visoko kvalitetnog kokosovog ulja.
Koraba je poznata još i pod nazivom švedska repa. Koraba je bogata vlaknima, siromašna kalorijama i bogata nutrijentima. Koraba poboljšava cirkulaciju energije u našem tijelu i sprječava umor kod ljudi.
Krastavci su vrlo zdravi i bogati nutrijentima, te imaju brojna antioksidativna svojstva. Također, dobri su u borbi protiv raka i smanjenju umora.
Kruška kao voće regulira krvni tlak, te zbog visoke razine vitamina C sprečava nastanak karcinoma.