Trgovina

Brokula
5. ožujka 2020.
Celer korijen
5. ožujka 2020.

Butternut tikva 1kom

3.32 (25.01 kn)

Butternut tikva je jestiva tikva čije narančasto obojeno meso ima slatkast okus koji podsjeća na lješnjak. Može se peći, pasirati za slasne krem juhe ili pire, koristiti u složencima, za izradu peciva i kolača.

1 na zalihi

Opis

Butternut tikva( Cucurbita moschata), zimska je tikva porijeklom iz Južne Afrike.

Butternut je jestiva tikva čije narančasto obojeno meso ima slatkast okus koji podsjeća na lješnjak. Može se peći, pasirati za slasne krem juhe ili pire, koristiti u složencima, za izradu peciva i kolača.

Butternut tikva se na suhom i hladnom mjestu može se čuvati i više od 9 mjeseci. Njen okus s vremenom dozrijevanja postaje sve intenzivniji. Peteljke bi se trebale sačuvati da se spriječi dehidracija. Jednom kada se izreže, može se čuvati u frižideru, umotana u kuhinjsku foliju. Oguljena i kuhana može se i zamrznuti. Okus se može pojačati dodatkom smeđeg šećera ili sirupa od jabuke. Može se koristiti za slatka jela, juhe, pite, odlična je i pripremljena na pari, kuhana ili pečena.

Nutritivna vrijednost za 100 g (37 kcal):

Ugljikohidrati8.8 g
Masnoće0.23 g
Voda88.72 %
Proteini8.8 g
Vlakna1.6 g

Tikve su bogate kalcijem, manganom, magnezijem, fosforom, željezom, vitaminima A, B i C i vlaknima. Što je narančastije meso butternut tikve to je veći sadržaj vitamina A.

Možda će vam se također svidjeti…

  • Krumpir crveni/bijeli

    1.06 (7.99 kn)

    Krumpir je bogat vitamonom C, te sadrži mnogo minerala. Također, krumpir je vrlo hranjivo povrće te sadrži mnogo visokokvalitetnog škroba, bjelančevina i te ostalih prehrambenih vlakana.

    Dodaj u košaricu