Trgovina

Crni papar u prahu 200 g
1. studenoga 2018.
Datulje – svježe 500 g
1. studenoga 2018.

Crvena riža BIO 500 g

24.99Kn

Po svojim svojstvima se ubraja u dijetalne namirnice. Hranjiva je i lako probavljiva. Škrob riže već se u ustima, pomoću sline, pretvara u šećer, a u želucu ostaje samo dva sata, u kojemu se gotovo potpuno razgrađuje. Energetski vrijedna namirnica, dobro djeluje na crijevnu floru i rijetko izaziva alergije. Preporuča se svima koji moraju paziti na unos natrija i kalija; sadrži malo natrija i pogodna je za neslane dijete – idealna je hrana kod bubrežnih bolesti.

2 na zalihi

Opis

Po svojim svojstvima se ubraja u dijetalne namirnice. Hranjiva je i lako probavljiva. Škrob riže već se u ustima, pomoću sline, pretvara u šećer, a u želucu ostaje samo dva sata, u kojemu se gotovo potpuno razgrađuje. Energetski vrijedna namirnica, dobro djeluje na crijevnu floru i rijetko izaziva alergije. Preporuča se svima koji moraju paziti na unos natrija i kalija; sadrži malo natrija i pogodna je za neslane dijete – idealna je hrana kod bubrežnih bolesti.

Čovjek poznaje rižu već više od 5000 godina. Pradomovina su joj Indija i Kina, odakle je prenesena u Siriju i istočnu Afriku. Danas je riža jedna od najvažnijih osnovnih namirnica na svijetu, koja daje čak polovicu dnevnih kalorija za polovicu svjetske populacije i namirnica je koja je kroz povijest nahranila više ljudi nego ijedan drugi usjev. Danas se uspješno uzgaja gotovo u cijelome svijetu, ali ipak najviše u toplim i vlažnim područjima Azije, Afrike te Srednje i Južne Amerike.

Postoji preko 8000 varijanti riže. Može biti neoljuštena, obavijena vanjskom opnom, poluoljuštena i oljuštena. U prehrani čovjeka najviše se upotrebljava oljuštena riža. Prema obliku zrna razlikujemo rižu dugog, srednjeg i okruglog zrna. Riže dugog zrna najčešće imaju i druge nazive koje upućuju ili na njihov način obrade ili na njihovo podrijetlo, kao npr. parboiled, smeđa riža, basmati, jasmin i indijanska – divlja riža. Najpoznatije riže okruglog zrna su arborio, splendor, verona, ostija.

Riža se lako nadopunjuje s ostalim namirnicama, onima biljnog i životinjskog podrijetla. Na taj način nadopunjujemo njezinu nutritivnu vrijednost. Kombinirajući tako primjerice rižu s mahunarkama (slanutak, leća, bob, soja, grah, grašak), dobivamo veganski punovrijedni obrok sa svim esencijalnim aminokiselinama ili pak s morskim plodovima ili ribom gdje možemo dobiti obrok bogat i proteinima i ugljikohidratim
Sastojci:

crvena riža
*iz kontroliranog organskog uzgoja

Čuvati na suhom i tamnom mjestu.

Stavlja na tržište:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6,10090 Zagreb