Trgovina

Datulje – svježe 500 g
1. studenoga 2018.
Himalajska sol krupna 1 kg
1. studenoga 2018.

Eritrit 500 g

5.97 (44.98 kn)

Eritritol je prirodni šećerni alkohol,tj. prirodni zaslađivač. U malim količinama nalazi se u gljivama, kruški, lubenici, grožđu i u jelima koji se pripravljaju fermentacijom: u vinu, sojinom umaku i siru.

3 na zalihi

Opis

Eritritol je prirodni šećerni alkohol,tj. prirodni zaslađivač. U malim količinama nalazi se u gljivama, kruški, lubenici, grožđu i u jelima koji se pripravljaju fermentacijom: u vinu, sojinom umaku i siru.

Poput većine šećernih alkohola, koristi se kao sredstvo za zaslađivanje. Slatkoća mu je 60-80% u odnosu na običan šećer. Okus mu je rashlađujući i sladak. Do 160°C ne gubi slatkoću i nema sekundarni okus. Može se dobro kombinirati sa drugim zaslađivačima.
Eritritol je:

Fermentiran – proizvodi se fermentacijom šećera koji se nalazi u kukuruzu

Toplinski stabilan sve do 160 stupnjeva C.

Nekaloričan – Dok je većina šećernih alkohola nisko kalorična, eritritol ima nula kalorija.

Ne-glikemijski – Ne povećava razinu šećera u krvi – eritritol se smatra pogodnim za osobe koje boluju od dijabetesa, jer ne povećava razinu glukoze u plazmi niti inzulina.

Studije kancerogenosti su pokazale da eritritol, poput ksilitola nema kancerogena svojstva.

Eritritol ima status općenito prepoznat kao siguran (GRAS) od strane FDA, te je u širokoj primjeni u mnogim drugim državama kao što su Japan, Europska unija, Meksiko i Canada.
Sastav:

100% eritrit – alkoholni šećer
Skadištenje:

Čuvati na suhom i hladnom mjestu!

Upozorenje:

Eritrit u periodu privikavanja može ubrzati probavne procese, a kod osjetljivih osoba i kod djece može izazvati proljev. Preporučuje se period privikavanja od 2-3 tjedna.

Korištenje:

Kao i obični kristalni šećer. S obzirom da ne hrani gljive, nije moguće koristiti za pečenje kruha sa kvascem, i ne može se karamelizirati.

Stavlja na tržište:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6,10090 Zagreb
Porijeklo: Kina