Trgovina

Jabuka crveni delišes
13. veljače 2020.
Klementina
13. veljače 2020.

Kiwano

Kiwano ima sjajno zlatnožuto-narančastu koru i bodlje. Obasut malim bodljama koje objašnjavaju zašto kiwano nazivaju bodljikavom dinjom. Iznutra je želatinasto meso koje je ispunjeno jestivim sjemenkama i sjajne je limeta zelene boje

Opis

Kiwano(Cucumis metuliferus) je jedinstveno voće je nešto kao plod naučne fantastike a znano više od 3000 godina. Kiwano ima sjajno zlatnožuto-narančastu koru i bodlje. Obasut malim bodljama koje objašnjavaju zašto kiwano nazivaju bodljikavom dinjom. Iznutra je želatinasto meso koje je ispunjeno jestivim sjemenkama i sjajne je limeta zelene boje.

Osvježavajuća aroma nježnog okusa banane, dinje, limete i maracuje, nešto sasvim novo i totalno egzotično.

Kiwano je vrlo bogat mineralima, ugljikohidratima i vitaminima nazivaju ga još i zlatnom narančom, te je sljedećeg sastava;

Kalij302,0 mg/100Kalcij16,0 mg/100 g
Magnezij16,2 mg/100 gNatrij2,3 mg/100 g
Vitamin C6,4 ppmFruktoza2,9 g/100 ml
Glukoza5,5 g/100 mlLimunska kiselina5 g/100 ml
pH vrijednost4,4

Kiwano se koristi za konzumiranje kao;

  • osvježavajuće piće ili svježe voće,
  • U kombinaciji sa drugim voćem ili juicevima, kreira ukusne egzotične napitke i koktele. Kao desert, sa voćnim kolačima od sira, s pudingom, sa sladoledom i s raznim preljevima i kremama,
  • kao atraktivno iznenađenje za goste, prijatelje poslovne partnere koje odaje originalnost, mogućnost posluživanja voćnih salata ili deserta u izdubljenim polovicama kiwana,
  • Može se koristiti kao vrhunsku dekoraciju drugog voća ili cvjetnih aranžmana

Moguće je učiniti svoje nezaboravne trenutke još ne zaboravnijima, prekrasnim i odličnim dekoracijama i delicijama.

Svi koji redovno koriste Kiwanon u svakodnevnoj prehrani došli su do spoznaje da se na taj način efikasno mogu oduprijeti PREHLADAMA