Trgovina

Kus kus integralni BIO 1000 g
4. studenoga 2018.
Laneno ulje BIO 250 ml
4. studenoga 2018.

Laneno brašno 1000 g

29.99Kn (~3.98 €)

Laneno brašno sadrži puno vlakana, bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari. Pošto sadrži bjelančevine, preporuča se i vegetarijancima.Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja, a brašno koje se proizvodi od njega može djelomično ili potpuno zamijeniti u receptima navedenu količinu brašna.

Nema na zalihi

Opis

Laneno brašno sadrži puno vlakana, bjelančevina, vitamina i mineralnih tvari. Pošto sadrži bjelančevine, preporuča se i vegetarijancima.Lan je dobro koristiti zbog brojnih blagotvornih učinaka na očuvanje zdravlja, a brašno koje se proizvodi od njega može djelomično ili potpuno zamijeniti u receptima navedenu količinu brašna. Laneno brašno tijekom proizvodnje prvo se iz sjemenki lana hladnim prešanjem izvlači ulje, a nakon toga one se melju u fino brašno.Laneno brašno također sadrži veliku količinu magnezija.

Možemo ga koristiti za zgušnjavanje jer ima sposobnost upijanja velike količine vode i masti. Kod pečenja, dio zadane količine brašna možemo zamijeniti lanenim brašnom jer se time povećava nutritivna vrijednost hrane.

Laneno brašno također potpomaže čišćenje organizma. Još u antičko doba je bilo poznato da zbog smetnji u probavi mogu nastati razne bolesti. Smatra se da od Hipokrata potječe izreka „smrt vreba u crijevima“.

Obzirom da ima blago laksativno djelovanje, moguće ga je koristiti i za tretiranje simptoma zatvora.

Prirodno bez glutena.

NUTRITIVNA VRIJEDNOST:

Energ.vrijednost 1415/334kal
Masti 22g
Ugljikohidrati 4g
Bjelančevine 28g
Vlakna 43g

Stavlja na tržište:

Galleria Internazionale d.o.o., Predavčeva 6, 10090 Zagreb
Porijeklo: Europska unija