Prikazuje se 1–12 od 42 rezultata
Batat je slatki krumpir. Postoje mnoge vrste batata, razlikujemo ih po boji: narančasti batat, ljubičasti batat, bijelo crveni batat i slični.
Uz kupus, cvjetaču(karfiol), brokula se smatra jednim od najzdravijih vrsta povrća. Iz tog razloga brokula je namirnica koju koriste sportaši, jer uz mnogobrojne vitamine i minerale, brokula je povrće koje sadrži najiši broj proteina.
Butternut tikva je jestiva tikva čije narančasto obojeno meso ima slatkast okus koji podsjeća na lješnjak. Može se peći, pasirati za slasne krem juhe ili pire, koristiti u složencima, za izradu peciva i kolača.
Celer je zbog svojstava vrlo zdrava biljka, te se koristi u pripremi raznih sokova i smoothija. Djeluje u prevenciji i borbi protiv raka, te smanjuje i regulira krvni tlak.
Češnjak zbog svojih svojstava snižava i regulira krvni tlak, djeluje u prevenciji karcinoma, te snižava razinu kolesterola. Također, češnjak je djelotvoran prilikom liječenja gripe i prehlada.
Cherry rajčica je dostupna tijekom cijele godine i izvrsne je kvalitete, a najbolja je u sezoni od srpnja do rujna. Vrlo je popularna i dolazi u više od tisuću različitih vrsta koje se razlikuju po obliku, veličini i boji. Postoje male crvene cherry rajčice, svijetle žute rajčice, talijanske kruškolike rajčice i zelene rajčice-poznate po pripremi prženje u južno-američkoj kuhinji.
Crveni luk se koristi u sprečavanju raznih alergija, upala, karcinoma i srčanih bolesti.
Grah trešnjevac je bogat nukleinskim kiselinama koje čine grah djelotvornim sredstvom za pomlađivanje – on potiče sve procese obnavljanja i razmnožavanja stanica u tijelu.
Karfiol je slično povrće brokuli, te ga se može pripremati na razne načine, kuhati, pripremati kao juha, u pečnici zapečen i slično.