Trgovina

Mrkva
10. ožujka 2020.
Paprika crvena
10. ožujka 2020.

Paprika babura

21.99Kn (~2.92 €)

Paprika je namirnica koja ima izuzetno visoku nutritivnu vrijednost, a vrlo mali broj kalorija, svega  20 kalorija na 100 grama.

Opis

Paprika babura je neizostavno povrće koje se dodaje raznim salatama, jelima i slično.

Paprika babura je namirnica koja ima izuzetno visoku nutritivnu vrijednost, a vrlo mali broj kalorija, svega oko 20 kalorija na 100 grama.

Paprika babura podiže raspoloženje i odličan je afrodizijak. U Italiji i Španiji je koriste u ogromnim količinama, dok Francuzi imaju i školu za papriku. U Hrvatskoj se proizvodi u proljeće i ljeto, te u zimskom razdoblju u plastenicima i staklenicima.

Paprika babura vrlo je bogata vitaminom C, koji joj i daje tako važnu ulogu u očuvanju zdravlja i jačanju imuniteta. Vitamin C je izuzetan antioksidans, pročišćava organizam i štiti tijelo od nastanka raka.

Od zelene paprike nastaju i color paprike, pa se  zelena paprika pretvara u žutu ili arančastu boju, a zatim u crvenu, no to se ne događa uvijek.

Možda će vam se također svidjeti…

  • Kupus

    7.99Kn (~1.06 €)

    Kupus potiče mršavljenje i probavu. Također, kupus djeluje preventivno protiv raka. Kupus je iz razloga što poboljšava koncentraciju jako zdrav za djecu i školarce. Također, kupus ublažava depresiju i čisti organizam.

    Dodaj u košaricu